Mașină de recoltat și legat usturoi

Mașina de recoltat usturoi căpățâni dislocă planta din sol, o curăță parțial de sol, leagă plantele în snop, după care o lasă pe sol.

Toate mecanismele mașinii de recoltat și legat sun acționate de hidromotoare.

Conveiorul de plante cu două benzi are un sistem de vibrare de-a lungul benzior pentru a elimina resturile de sol și a păstra frunzele întregi.

Două brăzdare de ghidare a tulpinilor de usturoi sunt folosite pentru a alinia plantele în vederea intrării în benzile de transport. Alinierea celor două brăzdare se face hidraulic de către operator.

Sistemul de legare poate fi reglat atât asupra înălțimii de legare, a presiunii de legare cât și a mărimii snopului de plante. Snopul de usturoi poat fi colectat mai ușor și poate fi pus la uscat ulterior.

Un brăzdar este folosit pentru dislocarea plantelor si tăierea rădăcinilor. După dislocare plantele sunt prinse de benzile de transport. Poziția și adâncimea de lucru ale brăzdarului pot fi reglate.

Conveiorul posterior are rolul de a forma brazde pe lateral pentru o mai bună colectare. Snopurile sunt așezate vertical pe sol. Astfel căpățânile nu ajung direct pe câmp.